Izdelki

Poglabljanje & obnova

-1-

PODALJŠAJTE ŽIVLJENJSKO DOBO SVOJIH PNEVMATIK!

Ogrodje pnevmatik MICHELIN je zasnovano tako, da ga je mogoče večkrat poglobiti in obnoviti. S pomočjo naših profesionalnih storitev, prilagojenih vaši dejavnosti, izboljšajte svojo rentabilnost na popolnoma varen način. Ravnajte prijazno do okolja.

Znižajte lastno ceno na prevožen kilometer.
Poglabljanje in obnova pnevmatik MICHELIN Remix® vam omogočata velike prihranke!
Poglobljena pnevmatika pridobi do 10 odstotkov pri oprijemu,(1), omogoča do 25 odstotkov dodatnih kilometrov(2) in prihrani do 2 litra goriva / 100 km.(3).
Obnovljena pnevmatika je enako zmogljiva kot nova, vendar je njena cena približno 40 odstotkov nižja(4)pri čemer omogoča enako število prevoženih kilometrov.
Varujte okolje.
Ravnajte odgovorno in s podaljšanjem življenjske dobe svojih pnevmatik prihranite pri gorivu in surovinah ter zmanjšajte količino odpadkov.

  • (1) v primerjavi z učinkovitostjo, ugotovljeno na enakih, že obrabljenih pnevmatikah. Reference MICHELIN - Test izveden na gladkem betonu
  • (2) Priporočila TNPF - april 2013
  • (3) 1,94l/100km - rezultat primerjalnega testa, izvedenega junija 2007 v Michelinovem Tehnološkem centru v Ladouxu.
  • (4) Izpisi cen po internih virih v 2014 in izpisi cen s svetovnega spleta, ki jih je pripravila zunanja ustanova v 2014

ZASNOVANO ZA VAS

Zakaj poglobiti pnevmatike?

Strokovnjaki se trudijo za vašo varnost

Podaljšajte učinkovitost svojih pnevmatik

Premium potrditev za premium obnovo pnevmatik

V okviru postopka poglabljanja pnevmatik MICHELIN poglobimo kanale v dezenu za 3 do 4 mm. Postopek se lahko izvaja na novih pnevmatikah ali na pnevmatikah, ki so bile predhodno že obdelane s tehnologijo MICHELIN Remix®. Postopek je 100 % varen. Zahvaljujoč temu postopku boste s svojimi pnevmatikami prevozili več kilometrov, znižali porabo goriva in pnevmatikam povrnili njihovo oprijemljivost.

ZAKAJ POGLOBITI PNEVMATIKE?

ČE GA ZAUPATE STROKOVNJAKU

POSTOPEK POGLOBITVE ZA VAS KOT PREVOZNIKA
POMENI 3 KLJUČNE PREDNOSTI
Infographie recreusage

... ČE GA IZVAJA USTREZNO USPOSOBLJEN STROKOVNJAK,
POSTOPEK POGLOBITVE NE VPLIVA NA KRITERIJ SPREJEMLJIVOSTI PNEVMATIKE ZA OBNOVO.

Več podatkov najdete na: Bela knjiga ali DESIGNED FOR MORE

(1) Glede na obdobje, v katerem se obrabi profil. Reference s strani družbe Michelin - preizkus na gladkem betonu.
(2) Primer za priklopnik, ki na leto prevozi 120.000 km s 25 % poglobljenimi pnevmatikami.
(3) Interne reference družbe Michelin: Povprečna teža glede na štiri glavne dimenzije pnevmatik na trgu (315/80 R 22.5 ; 315/70 R 22.5 ; 385/65 R 22.5 ; 13 R 22.5).

Večja varnost!

Pri družbi Michelin priporočamo postopek poglabljanja, ko znaša globina profila med 2 in 4 mm.

Izvajajo ga naši pooblaščeni zastopniki, postopek pa je povsem varen, saj ga predvidevamo že ob sami zasnovi pnevmatik. Če se izvaja v skladu z našimi priporočili, postopek zaradi posebne zaščitne plasti ne vpliva niti na stabilnost vrhnje plasti, niti na notranjo strukturo plašča pnevmatike.

Tako pri novih pnevmatikah MICHELIN kot pri pnevmatikah, ki so bile predhodno že obdelane s tehnologijo MICHELIN Remix®, debelina notranjih plasti, ki znaša po celi strukturi od 4 do 5 mm, omogoča popolnoma varno izvedbo postopka, brez vpliva na splošno učinkovitost izdelka.

Poglabljanje ne ogroža sprejemljivosti tehnologije MICHELIN Remix®.

Optimalna oprijemljivost

S postopkom poglabljanja poglobimo žlebove in tako dosežemo globino profila med 6 in 8 mm. Globina profila je tako podobna profilu srednje obrabljene tovorne pnevmatike. S tem postopkom boste zagotovili optimalno oprijemljivost pnevmatike za popolnoma varno vožnjo.

picto-recreusage_adherence

V primerjavi z enakimi obrabljenimi gumami, bodo imele vaše poglobljene tovorne pnevmatike na mokrih tleh za 10 % večjo prečno oprijemljivost in stabilnost (1).

(1) Referenčni podatki družbe Michelin – preizkusi so bili opravljeni na gladkem betonu

Daljša življenjska doba

picto-recreusage_kilometres

Postopek poglabljanja pnevmatik MICHELIN zahvaljujoč poglobljenemu profilu, podaljša življenjsko dobo tako novih pnevmatik MICHELIN, kot pnevmatik, ki so že bile predhodno obdelane s tehnologijo MICHELIN Remix®. Profil, ki po opravljenem postopku poglabljanja znaša med 6 in 8 mm, omogoča med 20 % in 25 % več prevoženih kilometrov !

Nižja poraba goriva!

picto-recreusage_litre

Upor med vožnjo vpliva neposredno na porabo goriva.

Poglabljanje se izvaja na pnevmatikah, ki med vožnjo povzročajo visoko trenje. Guma se obrablja, njena debelina pa se tanjša. Po postopku poglabljanja se profil v stiku s cestiščem manj deformira, pnevmatika se manj segreva in tako povzroča manj trenja, vse to pa prispeva k nižji porabi goriva.

S postopkom poglabljanja se boste izognili opremljanju vaših tovornih vozil z novimi pnevmatikami, kar prav tako prispeva k nižji porabi goriva.

Okolju prijazno!

picto-recreusage_tonne

Z nižjo porabo goriva, postopek poglabljanja pnevmatik MICHELIN prispeva k skupnemu znižanju emisij CO2 do 1,6 ton na letni ravni (2), s čimer prispeva k čistejšemu okolju.

picto-recreusage_kilo

S štirimi poglobljenimi pnevmatikami prihranimo eno novo pnevmatiko, kar predstavlja 70 kg manj porabljenih surovin za nove pnevmatike (3) in za eno pnevmatiko manj odpadkov.

(2) Primer tovornega vozila, ki prevozi 120.000 km na leto in katerega delež pnevmatik s poglobljenim profilom znaša 25 %.
(3) Interni podatki družbe Michelin: povprečna teža, izmerjena na podlagi 4-ih glavnih dimenzij pnevmatik na trgu (315/80 R 22.5 ; 315/70 R 22.5 ; 385/65 R 22.5 ; 13 R 22.5).]

Zakonodaja

Postopek poglabljanja pnevmatik MICHELIN je skladen z evropsko zakonodajo in veljavno zakonodajo v posameznih državah članicah EU. V večini držav zakonodaja določa, da se postopek poglabljanja tovornih pnevmatik lahko izvaja, v kolikor ima pnevmatika na boku oznako «regroovable» ali oznako U in v kolikor postopek opravi strokovnjak v skladu s pravili stroke.

 Poglabljanje je praksa, ki jo priporoča organizacija ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation).

Obnova MICHELIN Remix® podaljša učinkovitost vaših pnevmatik. Še več, omogoča vam prihranke in več prilagodljivosti pri uporabi, pri čemer sami postanete akter trajnostnega transporta.

Obnovljena pnevmatika MICHELIN Remix® nudi enake ključne lastnosti kot nova pnevmatika MICHELIN, zlasti kar zadeva varnost, trpežnost in dolgo življenjsko dobo, obenem pa jamči:

ZAKAJ
OBNOVA PNEVMATIK ?

Ker želimo prihraniti,
prispevati k trajnostnemu transportu in imeti na voljo
fleksibilne načine uporabe.

…VARNOST OSTAJA ENAKA

Več podatkov najdete na:Bela knjiga ali DESIGNED FOR MORE

(1) Interni testi 2013. Življenjska doba pnevmatike MICHELIN Remix® = 97 % življenjske dobe nove pnevmatike Michelin enakih dimenzij.
(2) Evropsko povprečje, podatki o cenah iz internih virov 2014 in podatki o cenah na svetovnem spletu, ki jih je pripravila zunanja ustanova za leto 2014.
(3) 350 kombinacij obnovljenih / novih pnevmatik zahvaljujoč se obnovi pnevmatik MICHELIN Remix®
(4) Pri obnovi pnevmatik MICHELIN Remix® je v povprečju treba dodati le 20 kg surovin, kar pomeni prihranek 70 % v primerjavi z nakupom nove pnevmatike.

Več prihrankov

rechapage_economie

Obnovljena pnevmatika MICHELIN Remix® rvam omogoča do 100% prevoženih kilometrov* več za približno 60% cene nove pnevmatike MICHELIN**. Dvojni prihranek!
Poleg tega je, zahvaljujoč kakovosti ogrodja, pnevmatike MICHELIN mogoče obnoviti večkrat. Učinkovito sredstvo za optimizacijo vaših stroškov.

* Na osnovi ugotovitve, da so pri večini dimenzij mešanice in količina obrabljive gume pri novih pnevmatikah MICHELIN in pri obnovljenih pnevmatikah MICHELIN Remix® enake.
** Izpisi cen po internih virih v 2014 in izpisi cen s svetovnega spleta, ki jih je pripravila zunanja ustanova v 2014

Več prožnosti

rechapage_souplesse

Obnova pnevmatik MICHELIN Remix® pomeni fleksibilno rešitev, saj vam omogoča, da izkoristite najboljši del svojih pnevmatik in podaljšate njihovo uporabo.
Pri obnovljeni pnevmatiki lahko izbirate med več opcijami montaže in več položaji pnevmatike. Na ta način lahko maksimalno izkoristite vse možnosti svoje zaloge pnevmatik.
S pomočjo obnove pnevmatik MICHELIN Remix® lahko tudi prilagodite ogrodja svojih pnevmatik različnim načinom uporabe. Vaš prodajalec Michelin vam lahko predlaga več kot 350 možnih kombinacij!

Več ekologije

rechapage_environnement

Obnova pnevmatik je rešitev, ki varuje okolje.
Z obnovo MICHELIN Remix® podaljšate življenjsko dobo svoje pnevmatike in na ta način znižate število novih uporabljenih pnevmatik.
Omenimo tudi, da pomeni obnova pnevmatik varčevanje s surovinami. Konkretno z obnovo pnevmatike MICHELIN Remix® prihranimo 50 kilogramov surovin. V povprečju je treba dodati le 20 kilogramov materiala, kar je 70% surovin manj kot pri proizvodnji nove pnevmatike!

Če želite izvedeti več o obnovljenih pnevmatikah MICHELIN Remix®

rechapage_performance

Michelin, strokovnjak za obnovo pnevmatik, je izpopolnil izdelek MICHELIN Remix®.
Ekskluzivno znanje s področja zamenjave obrabljene tekalne plasti pnevmatike na predhodno pregledanem in pripravljenem ogrodju pnevmatike MICHELIN.
Obnovo pnevmatik MICHELIN izvajajo naši strokovnjaki z vrhunsko industrijsko tehnologijo in ustreza vsem vašim zahtevam glede varnosti, prihrankov in okolja.