Izdelki

Prava pnevmatika MICHELIN za vaše novo vozilo

-1-

Privoščite si najvišjo energetsko učinkovitost na tržišču!

Pri nakupu novih vozil za dolge vožnje zahtevajte nove pnevmatike MICHELIN X® LINE™ Energy ™, vse z oznako razreda A za kotalni upor.

Izračunajte prihranek, ki ga boste dosegli z novim vozilom, opremljenim z MICHELIN X® LINE™ Energy ™, v primerjavi s svojim sedanjim vozilom

1. Kakšno opremo imate sedaj?

Vpišite vsa tri zgornja polja

2. Koliko kilometrov prevozite letno in s posameznim tovornjakom?

km
Vpišite pravilno vrednost

3. Kakšna je cena 1 litra diesla?

€ / L
Vpišite pravilno vrednost

Z vašimi sedanjimi pnevmatikami

S pnevmatikami MICHELIN X® LINE™ Energy ™

A 385/55R22.5
T
A 315/70R22.5
D2
A 385/55R22.5
F

boste letno lahko prihranili: ne da bi s tem poslabšali druge rezultate (oprijem na mokrem cestišču, hrup, kilometrina, varnost...)

0v vašem proračunu
0 L
0 T CO2

Vrednosti so povprečne vrednosti na osnovi klasifikacije EU oznak  za učinkovitost pri porabi goriva, kot jo predpisuje uredba (EC) št. 1222/2009 o označevanju pnevmatik glede na izkoristek goriva in druge bistvene parametre.

Izračun goriva se uporablja zgolj informativno. 
Dobljeni rezultati so osnovani na informacijah, ki smo jih pridobili od končnega uporabnika in za katere je slednji v celoti odgovoren. Zato končni uporabnik potrjuje, da Michelin ne more jamčiti za točnost teh podatkov. Rezultate, osnovane na podatkih, ki jih je posredoval končni uporabnik, je treba obravnavati izključno samo kot simulacijo.

Rezultati simulacije ne odvezujejo končnega uporabnika odgovornosti glede zaščite in vzdrževanja njegovih tovornjakov, stanja pnevmatik, opreme in/ali strojev. Končni uporabnik ostaja odgovoren za vse odločitve in posledice teh odločitev v zvezi z ravnanjem s svojimi pnevmatikami in na splošno s svojimi tovornjaki. 

Definicije: 

Odstotek prihranka:  Poraba goriva, izračunana na osnovi razlike v kotalnem uporu pnevmatike v kg/T, na osnovi s črkami označenega povprečja kg/T izbranih pnevmatik, pomnoženega z -2, 02 L/100 km/Ikg/T.  Razlika v kotalnem uporu je izmerjena na osnovi prispevka vsakega izmed položajev (7.500 kg za sprednjo os, 11.500 za pogonsko os in 21.000 za osi prikolice oz. 40.000 kg za celotno kompozicijo). 

Letni prihranki (v evrih):  Izračunani tako, da delimo kilometre v enem letu s 100, množimo s prihranki tovornjaka-prikolice na liter/100 km, rezultat pa nato pomnožimo s ceno goriva

Letni prihranki CO2:  Izračunani tako, da prihranke tovornjaka-prikolice v litrih/100km pomnožimo z 2, 66 (pri izgorevanju 1 litra dizelskega goriva nastane 2,66 kg CO2).

Znamka MICHELIN in grafični prikazi njegove maskote, imenovane Michelin Man, so izključna last Compagnie Générale des Etablissements Michelin, zasebne delniške družbe z delniškim kapitalom v višini 363.637.008 €, s sedežem na naslovu 12, Cours Sablon, 63000 Clermont-Ferrand (FRANCIJA).

Znamka MICHELIN je odobrena za uporabo (homologirana) s strani večine proizvajalcev za vse kategorije vozil: za priklopnike, polpriklopnike, avtobuse, in sicer za celoten program naših tovornih pnevmatik.

LA-MARQUE-MICHELIN-HOMOLOGUEE-PAR-TOUS-LES-CONSTRUCTEURS

Pri nakupu novega vozila se lahko odločite, da ga boste opremili s pnevmatikami MICHELIN, kar navedete pri oddaji naročila.

Naši strokovnjaki za izdelke so vam na voljo za nasvet glede pnevmatik na vašem novem vozilu (dimenzije, profil...), pri čemer bodo upoštevali, za kakšen namen boste uporabljali vozilo.

Ne odlašajte in nas vprašajte za nasvet