Znanje in izkušnje

Tehnologija

-1-

optimizirana arhitektura

INFINICOIL

VZDRŽLJIVOST MICHELIN KILOMETER ZA KILOMETROM

Jeklena žica, ki opaše pnevmatiko, je lahko dolga do 400 metrov in daje izdelku večjo stabilnost skozi njegovo celotno življenjsko dobo. Izboljšana vzdržljivost pnevmatike z večjim indeksom obremenitve ali pri zahtevnejših pogojih uporabe vam pri vožnji omogoča popolno sproščenost.

POWERCOIL

VZDRŽLJIVOST Z NIŽJIM KOTALNIM UPOROM

Nova generacija robustnih jeklenih žic omogoča znižanje teže pnevmatike ter hkrati boljšo vzdržljivost in nižji kotalni upor.

Novi materiali

CARBION

DOLGA ŽIVLJENJSKA DOBA MICHELIN DAN ZA DNEM

Material, izdelan po inovativnem postopku z mešanjem nekaterih sestavin tekalnega traku v tekočem stanju. Tako izdelani material je bolj homogen in povečuje kilometrsko učinkovitost pnevmatike.

SILICION

VEČ SILICIJEVEGA DIOKSIDA ZA MANJŠO PORABO GORIVA.

Z vgradnjo visokega odstotka silicijevega dioksida v sestavo tekalnega traku je Michelin uspešno premaknil meje na področju upora pri vožnji in vam s tem omogočil prihranek pri gorivu, kar pa ne zmanjšuje dolge življenjske dobe pnevmatik.

Profil, ki se samoobnavlja

REGENION

OPRIJEM MICHELIN, KILOMETER ZA KILOMETROM

Elementi ogrodja, ki se sami regenerirajo kilometer za kilometrom, zahvaljujoč se tehniki 3D kovinskega tiskanja, kar omogoča potrebni oprijem skozi celotno življenjsko dobo vaših pnevmatik in to v vseh pogojih. Skozi življenjsko dobo pnevmatik se pojavljajo novi utori, kar omogočaboljšo mobilnost.

Tehnologija: RFID

Čip radiofrekvenčne identifikacije  (RFID) inteligentna, brezžična elektronska naprava, ki se lahko uporablja za identifikacijo posameznih predmetov, v skladu s standardom sistemoma za shranjevanje in prenosa ustreznih podatkov. Uporabniki lahko uporabijo RIFD skener in razpoložljivo programsko opremo na tržišču, da sledijo pnevmatikam voznega parka in optimizirajo upravljanje zalog.

picto-rfid-02

Izdelava pnevmatike MICHELIN: fascinantna zgodba!

Posamezni koraki izdelave tovorne pnevmatike: